Workshops

Bent u op zoek naar een aantrekkelijke en informatieve presentatie of een activerende workshop voor vrienden, personeel, verenigingsleden of klanten?

Arabworld verzorgt voor particulieren, verenigingen, bedrijven en organisaties presentaties en workshops waarin de Arabische wereld centraal staat. Beide soorten activiteiten kunnen worden uitgevoerd op een door u te kiezen locatie. Ons vaste aanbod is gevarieerd en omvat zowel presentaties over politieke, historische, culturele en religieuze onderwerpen als een muzikale en een culinaire workshop.

Heeft u een workshop of een presentatie buiten ons vaste aanbod in gedachten en wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer weten over ons vaste aanbod? Neem dan contact met ons op.

 

Ons vaste aanbod workshops:

Workshop Arabisch koken
duur: ca 4 uur.
prijs: vanaf € 49,50 pp afhankelijk van het aantal deelnemers.

Workshop Arabische kalligrafie
duur : vanaf 1 uur
prijs: afhankelijk van het aantal personen en vanaf € 175,– excl. btw en reiskosten.

Workshop Arabische percussie
duur : vanaf 1 uur
prijs: afhankelijk van het aantal personen en vanaf € 175,– excl. btw en reiskosten

Wilt u meer weten over ons vaste aanbod? Neem dan contact met ons op.

 

Presentaties

Ons vaste aanbod presentaties:

duur presentaties: 1½ uur
prijs: vanaf € 175,– excl. btw en reiskosten

Presentatie ‘Arabisch-islamitische architectuur: van het huis van Mohammed tot de moskeeën van Cairo, Damascus en Cordoba’
In het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook in Zuid-Spanje vinden we tal van bijzondere voorbeelden van Arabisch-islamitische architectuur. In deze beeldrijke lezing maakt u onder andere kennis met de Ummayaden­moskee in het Syrische Damascus, de Mezquita in het Spaanse Cordoba en diverse moskeeën in Cairo.

Presentatie ‘Arabische visies op het Westen’
Veel Nederlanders hebben zo hun beeld van de islam en de Arabische wereld. Maar hoe kijkt de Arabische wereld naar Europa en de Verenigde Staten? In deze lezing maakt u kennis met de Westerse wereld door de ogen van verschillende groepen Arabieren met hun specifieke historische achtergrond.