Wie zijn wij?

Arabworld is het trainings- en expertisecentrum van drs. Zaki Darwish. Zaki is Arabist, eerstegraads bevoegd docent Arabisch en beëdigd vertaler.

Na zijn studie Hotel-management heeft hij eerst een aantal jaren in het Midden-Oosten gewerkt bij internationaal bekende hotels. De hotelbusiness heeft hij in 1977 vaarwel gezegd en is vervolgens naar Nederland gekomen om te gaan werken bij het Consulaat van Kuwait. In 1981 heeft hij de stap gezet om van zijn hobby ook zijn werk te maken en is een Arabisch Specialiteiten Restaurant gestart. Na dit 10 jaar zeer succesvol te hebben gedaan was het weer tijd voor iets anders.

Na de opleiding docent “Arabische taal en cultuur” aan de Hogeschool van Amsterdam heeft hij de doctoraalstudie “Interculturele Communicatie; Arabisch in Europa” aan de Katholieke Universiteit Brabant met succes afgerond. Als docent Arabisch is hij geruime tijd verbonden geweest aan het KIT (Kon. Instituut voor de Tropen) en heeft daar een ruime ervaring in training en het verzorgen van kortdurende intensieve cursussen opgedaan. Momenteel werkt hij o.a. als docent Arabisch op een middelbare school en is hij actief in het ontwikkelen van lesmateriaal.